Ed de Kluiver – Bestuursvoorzitter Isala Hartcentrum

Ed de Kluiver – Bestuursvoorzitter Isala Hartcentrum

Ed de Kluiver – Bestuursvoorzitter Isala Hartcentrum

Ook in de zorg heeft de ontwikkeling van de mogelijkheden met blockchain nu al effect. Natuurlijk wordt er ook nagedacht over hoe blockchain technologie groots ingezet kan worden, om de patiënt centraal te blijven zetten en beter van dienst te kunnen zijn.

Daar waar er conceptueel veel gesproken wordt over alle mogelijkheden van blockchain binnen de zorg, wordt er hier vertelt hoe er al concreet gebruik gemaakt wordt van blockchain. Een ideaal moment om bij te zijn als je interesse hebt in de mogelijkheden van blockchain en graag meer wilt horen over hoe het ingezet kan worden.

Ook binnen de zorg wordt blockchain al ingezet om te bouwen aan een decentraal, veilig, transparant en snel systeem dat de uitwisseling van medische gegevens mogelijk maakt. En dan wel met de focus op de patiënt, die eigenaar van zijn gegevens moet blijven en autorisatie moet kunnen verlenen aan door hem gekozen partijen.

De zorg en blockchain missie is dan ook; het verbeteren van de zorg door de patiënt centraal te stellen in de digitale transformatie.