Erwin van der Maesen de Sombreff

Erwin van der Maesen de Sombreff

Erwin van der Maesen de Sombreff

Waarom Blockchain?

De gemeente Zuidhorn behoort tot een kleine groep koplopers die blockchain daadwerkelijk in de praktijk al toepassen. Zuidhorn doet dat met het Kindpakket: een toepassing waarmee ouders van kinderen in armoede een budget krijgen om goederen voor hun kinderen te kunnen kopen. Het Kindpakket maakt gebruik van de Ethereum Blockchain. Waarom doen we dat? En waarom lukt het een kleine gemeente als Zuidhorn om zo’n disruptieve technologie te gebruiken?

De workshop ‘Waarom Blockchain’ gaat natuurlijk over het Kindpakket en blockchain en onze ervaringen in het blockchainlandschap van vandaag maar ook over de achterliggende vraag wat ervoor nodig is om als organisatie te kunnen innoveren.

Over mij: #Lovetoinnovatelocalgovernment. Dat is mijn hash op social media en het zegt ook exact wat mij drijft: het verbeteren en vernieuwen van de dienstverlening van de lokale overheid. Werken bij een gemeente betekent werken voor inwoners en de samenleving en ik stel mij daarbij steeds de vraag hoe we meer publieke waarde kunnen leveren. En wat we kunnen leren van de mensen, organisaties en de ontwikkelingen om ons heen. Nieuwe technologie zoals blockchain, big data, en kunstmatige intelligentie biedt steeds meer mogelijkheden. Ik onderzoek de meerwaarde ervan en vertaal de mogelijkheden graag naar concrete toepassingen. Te beginnen met het Kindpakket, een van de eerste overheidstoepassingen van blockchain. Dat is de opmaat naar een platform voor waarde-uitwisseling in het publieke domein. Denk je mee? #Lovetoinnovatelocalgovernment.